גנטיקה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/09/2001 | 23:58 | מאת: אילנית

שלום, בעלי סובל ממחלה תורשתית בעיניים,אותה "ירש" מאביו ש"ירש " זאת מאמו [ סבתא של בעלי ].אב בעלי הוא היחיד שחולה בזה מבין 4 אחיו הנוספים. נאמר לנו בעבר שהסיכוי לכך שהמחלה תעבור לילדינו הוא 50%. רציתי לברר האם ישנה דרך כלשהיא לבודד תאי זרע של בעלי שלא נושאים את המחלה ולבצע הפרייה מלאכותית ? תודה מראש וגמר חתימה טובה.

לא ניתן כיום לזהות גנים ספציפיים בתאי זרע. לעומת זאת, ישנו מספר מצומצם של גנים אותם כן ניתן לזהות בעובר, שמתקבל בתהליך ההפריה החוץ גופית. כך אפשר להשיב לרחם רק את העוברים שאינם נושאים את המחלה. מאחר ואני בספק האם הבעיה שלכם ניתנת כיום לזיהוי בעובר, מומלץ לפנות לייעוץ של המכון הגנטי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית