ווירוס cmv

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/12/2001 | 18:45 | מאת: טלי

אני יודעת שהשאלה אינה קשורה לנושא הפוריות אך אשמח מאד אם תוכלו להסביר לי מהו הווירוס הזה שלאחרונה שמעתי שיש מקרים שבהם מפסיקים את ההריון. האם עושים את הבדיקה גם לפני שמתכננים הריון ומהו הטיפול בווירוס אם יש בכלל? אני מודה לך ד"ר מראש על התשובה. טלי

13/12/2001 | 15:01 | מאת: ד"ר מיכה באום

מדובר בוירוס שגורם מחלת חום דמוית שפעת רובינו נחשפים לוירוס זה במהלך חיינו ילדות וכ"ו חשיפה ראשונה לוירוס במהלך ההריון עלולה לגרור אחריה מעבר הנגיף לעובר באחוזים בודדים ובמקרים אלו אחוז קטן מהעוברים עלולים לחלות .בארץ אין הוראה ממשרד הבריאות לבצע סרולוגיה לCMV אך למרות זאת רוב הגינקולוגים מבצעים תבחין זה . בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית