מסעותיה של הביצית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/09/2001 | 15:25 | מאת: לימור

פרופ' זיידמן שלום, ברצוני לברר ענין טכני בהפריה : הנה התאוריה שלי: הביצית יוצאת מהשחלה אל החצוצרה, שם היא מופרית, ואז "נודדת" כ- 14 יום עד שהיא מגיעה לרחם, שם נקלטת, במצב הטוב, או "נזרקת" החוצה עם המחזור, במקרה הרע.. זו הסיבה שיש לעיתים דימומים וכאבי בטן בעת מועד קבלת המחזור. במידה וככה באמת הדברים, ברצוני לברר: א. מה יש לביצית לעשות שבועיים מחוץ לרחם? ב. האם לא אומרים כל הזמן שביצית מחזיקה מעמד כ- 20 שעות? אז היא מתגלגלת לה שבועיים? ג. אם כל מה שכתבתי שטויות, תוכל בבקשה להסביר מה קורה אחרי שלב הביוץ, עד שלב המחזור? ד. איך לעזאזל נכנסים כבר להריון....... (סתם שאלה!) רוב, רוב תודות על תשובותך, לימור

הביצית המופרת לא נודדת שבועיים (רעיון מעניין) כי אם תוך 3-5 ימים נקלטת ברחם. אם תוך שבועיים לא מופרש הורמון שלייתי (HCG) ברמה מספקת על ידי ההריון הצעיר, הגופיף הצהוב מתנוון, רמות ההורמונים נופלות ורירית הרחם מתפרקת, וכך מופיע הדמם הוסתי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית