עזרה במונחים מאנגלית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/12/2001 | 09:40 | מאת: merav

שלום אני מטופלת בחו"ל ועוברת טיפול ב-serophene מהיום ה-3 למחזור כדור ליום (5 ימים). ביום ה-17 נצפו באולטרסאונד זקיק גודל 22 מ"מ ועובי רירית 8.5, הוזרק hcg . ביום 25 נעשתה בדיקת דם - פרוגסטרון ערכיו - 35 (האם מספיק)? ביום 27 החלו כתמים שהסתיימו במחזור קל מאד , כלומר פחות מ-14 יום מהביוץ. הרופאה טוענת שמצב זה מעיד על - Curpus luterin insufficeing . האם אוכל לקבל הסבר ממכם בעברית שאוכל יותר להבין. וטוענת שזה עלול לגרום גם להפלות יותר, כרגע היא המשיכה עוד מחזור עם אותם כמות הורמונים והיום יום 12 למחזור נצפה זקיק מוביל בגודל 19 מ"מ ואהיה אצלה עוד יומיים לבדוק אם השתחרר ואו לתת שוב זריקה. מצטערת על אורך השאלה אבל הכל נעשה באנגלית וזה קצת מקשה אז אם תוכלו לעשות לי קצת סדר והאם הטיפול מספיק? והאם צריכה לדאוג מכך שישנו שלב קצר מהרגיל מהביוץ? תודה רבה

07/12/2001 | 23:33 | מאת: ד"ר מיכה באום

אכן ,הדימום המוקדם יכול להעיד על אי ספיקת הגופיף הצהוב כלומר אורך חייו קצר משבועיים ולכן הוא אינו מצליח לספק ולתמוך בהריון הצעיר. ניתן להתגבר על כך על ידי הוספת פרוסגטרון חיצוני בטבליות וגינליות למשל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית