איקקלומין

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/12/2001 | 08:34 | מאת: לי

בת 26 , נשואה שנתיים . אני אחרי טיפול רביעי של איקקלומין , והחודש ביצענו גם הזרעה והשבחת זרע שנכשלה. השאלה היא אם הטיפול הממושך באיקקלומין לא יפגע באיזשהו שלב, והאם יש תחליף לאיקקלומין ? יש לציין שעם האיקקלומין יש תגובה יפה והזקיקים מתפתחים ומגיעים לגודל הרצוי . אז מה הלאה? ועוד משהו לפני כחצי שנה היתה הפלה טבעית לאחר לקיחת איקקלומין בשבוע 8 . תודה .

05/12/2001 | 22:44 | מאת: ד"ר מיכה באום

לאחר שלושה מחזורי השראת ביוץ כדאי לשקול מעבר לגונדו טרופינים אם עד כה לא ביצעתם הזרעות כדאי לנסות עוד 1-2 מחזורים עם הזרעה ואם גם אז לא יושג ההריון הרצוי לשקול מעבר לתכשירי ביוץ אחרים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית