דימום מציסטות? משק לא תקין? לפרופ' זיידמן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/12/2001 | 11:04 | מאת: שירן

אני באמצע שבוע 7 להיריון (לאחר טיפולי פוריות), ואני מקבלת תמיכה בזריקות וכדורים בשל הפרשה חומה יבשה (די חד פעמית) שהופיעה לי באמצע שבוע 5, ובשל הפלות חוזרות. ההפרשה נעלמה לה כליל, לאחר שהייתי גם במנוחה מאז ועד כה. בסוף השבוע ה-6 נצפה שק היריון+עובר ודופק, אך גם נצפה שק נוסף קטן מאוד וקשה לראות אם יש בו "תכולה". ויש לי גם ציסטות גדולות (חלקן 40*40 ) וכולן בצד שמאל. שעתיים לאחר הבדיקה - החל דימום טרי ובהיר להופיע שנמשך כשעתיים ומאז אין לו זכר, ושנייה לפני שגיליתי אותו גם הייתה לי סחרחורת קלה. אח"כ נוספו כאבי בטן עמומים, שבינתיים נעלמו. נדרשתי למנוחה נוספת בת שבוע ולבדיקה חוזרת בעוד שבוע, וכן הוסיפו לי עוד תמיכה בזריקות. 1. האם ייתכן שזו אחת הציסטות שדיממה בשל "התפוצצות" או רקמה שאחת הציסטות מגרה וכו'? אם כן, מה זה אומר בעצם?השלכות על ההיריון? טיפול?סיכונים? 2. האם זה יכול להצביע על הפלה או אי התפתחות של השק הקטן, וכיצד זה משפיע על השק השני ומהלך התפתחותו? תודה רבה מראש שירן

03/12/2001 | 11:43 | מאת: שירן

בינתיים נבדק העובר ומצבו תקין. אבל אשמח לקבל בכ"ז תשובות... תודה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית