ציסטות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/11/2001 | 10:04 | מאת: גליה

הריתי לאחר טיפול הפריה אבל ההריון לא מתפתח. בביקורת ניצפו ציסטות בשחלות בגודל 25 ו-27 ממ. איך נשארות ציסטות אחרי שאיבה? האם יתכן וזה מבנה של גופיף צהוב שעדיין מתפקד? כמה זמן לוקח לציסטות כאלה להיספג והאם מחייב טיפול תרופתי או שנספג לבד.

הסיצטות מהוות ביטוי לזקיקים שהתמלאו מחדש בנוזל לאחר השאיבה. לגופיף צהוב יש בדרך כלל מראה אופיני באולטראסונד של השחלה כסיצטה עכורה (לא צלולה). הסיצטות יספגו בדרך כלל ללא כל טיפול תוך מספר שבועות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית