היפרסטימולציה בשחלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/11/2001 | 17:59 | מאת: דלית

שלום. עברתי הפרייה מלאה והחזרת העוברים לפני 12 יום. שלושה ימים אחרי ההחזרה בשל כאבים בבטן תחתונה דבר שאובחן היפוסטימולציה בשחלה . לאחר 4 ימים שוחררתי לביתי, הבן התחילה להתנפח מאוד וחזרתי שוב לאחר 3 ימים לאישפוז. במהלך האישפוז השני נערכה לי בדיקת הדם להריון שיצאה חיובית. שאלתי היא *לגבי הנפיחות בבטן מתי היא אמורה להעלם? *מאז שהתנפחה לי הבטן אני סובלת מכאבי גב איומים ורק בשכיבה הם נעלמים, כמה זמן להערכתך הם המשכו? *והאם ניתן לקבל טיפול לכאבים אלו בגלל שאני מוגבלת מאוד?(וזה מצריך ממני לנוח בבית ואני נעדרת הרבה זמן מעבודתי(אני מורה).

הורמון ההריון, שרמתו הולכת ועולה [כך אני מקווה] בדמך, מגרה כל העת את השחלות שלך וכך ההיפרסטימולציה יכולה להימשך עוד מספר שבועות. ניתן לקחת אופטלגין או אקמול כנגד הכאבים, אך עליך להיות ערנית ובמידה והתלונות מחמירות לפנות מיד לרופא המטפל או לחדר מיון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית