שחלות פוליסצטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/11/2001 | 12:10 | מאת: טלטלים

שלום, הייתי מעוניינת לדעת, הובחנו אצלי שחלות פוליסצטיות, נאמר לי אלו שחלות אשר לא מייצרות ביציות באופן קבוע. שאלתי היא האם יכול להיות מצב של ביוץ מתי שהוא? אשמח לקבל תשובה מפורטת ? תודה

הממצא של שחלות פוליסיצטיות משקף מיבנה מסוים של השחלות שנקבע מלידה. נשים עם שחלות מסוג זה מייצגות מגוון של הפרעות, אך לחלק גדול מהן יש מחוזרים לא סדירים או מיעוט וסתות, דבר המורה על ביוצים לא סדירים. בהחלט יכול להיות ביוץ אצלך, אך במידה והמחזורים שלך לא סדירים יהיה לך קשה לקבוע את המועד שלו. ייתכן שתצטרכי להסתייע במעקב זקיקים או בתרופות שמסדירות את הביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית