מחזור מגמגם ואי פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/11/2001 | 22:05 | מאת: רחל

ד"ר זיידמן שלום, אנחנו מנסים להרות שנה וחודשיים. בדיקת זרע תקינה ואצלי אובחנו שחלות פוליציסטיות, למרות שבכל מעקבי הזקיקים שעשיתי גם ללא כל טיפול תמיד היה זקיק מוביל שהגיע ל19-18 מ"מ ועובי רירית 9-8. שני מחזורי טיפול באיקקלומין 5*1 הראו תמונת זקיקים ורירית טובה, הדומה למה שנצפה ללא כל טיפול ולא התפתח הריון. שאלתי: המחזור שלי מאז ומתמיד הופיע בצורה "מגמגמת", דהיינו מס' ימים של דימום חלש מאד ורק כ-5 ימים לאחר מכן דימום רציני במשך4-3 ימים. זו גם צורת הופעת הוסת בשני מחזורי הטיפול עם איקקלומין. האם זה אומר שאיקקלומין אינו יעיל אצלי מאחר שאינו משנה כלום לכאורה? תודה מראש על תשובתך, רחל.

בשביל לענות על שאלותיך צריך נתונים על בדיקות הדם והאולטראסאונד שאולי נעשו לאחר מתן האיקקלומין.

28/11/2001 | 07:37 | מאת: רחל

בדיקות דם לא נעשו כי הרופא שלי טוען שאין לו צורך בכך. באולטרסאונד זקיקים שנעשה בשני מחזורי איקקלומין נצפו התוצאות הבאות: מחזור ראשון: יום 12 שני זקיקים בגדלים של 18 ו-19 מ"מ ועוד 5 זקיקים בגדלים שבין 14-13. רירית 7 מ"מ. מחזור שני: יום 14 שני זקיקים בגדלים של 17 ו-20 מ"מ ורירית בעובי 8 מ"מ. הרופא אף אמר שהריר "טוב" לשלב שלפני ביוץ. בתקוה שתוכל לענות על שאלותי, תודה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית