חסימה בחצוצרה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/11/2001 | 16:33 | מאת: נירית

מה המשמעות של אבחנה: "כנראה חסימה פרוקסימלית", האבחנה נרשמה לאחר שבניתוח לפרסקופי (להוצאת דרמואיד) נראה כי לא היה מעבר של נוזל באחת החצוצרות והיא לא מתנפחת. האם תופעה זו מגבירה סיכוי להריון חוץ רחמי? תודה מראש על התשובה. נירית.

חסימה פרוקסימלית, כלומר באזור הסמוך לפתח החצוצרה בחלל הרחם, קשורה דווקא בסיכון נמוך יותר של הריון חצוצרתי, במידה והחסימה מוחלטת. ניתן לאשר אבחנה זו (לעתים מדובר רק בהתכווצות של שרירי החצוצרה, "ספאזם") ואף לנסות לפתוח את החסימה בעזרת צינתור של החצוצרות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית