בטא לא תקינה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/11/2001 | 14:14 | מאת: מיכל

אני באמצע שבוע 6,הריון שהושג אחרי הרבה מאד טיפולים. לצערי,הבטא שהתחילה מאד יפה עם הכפלות מסודרות,לא ממשיכה לעלות טוב . היתה עלייה של 70%,אחר כך רק 50% ועכשיו 30% עד בטא של היום- 1233. US רק בשבוע הבא, מצבי הנפשי גרוע ביותר ומנסה להשלים עם אי תקינות ההריון. האם תוכל לומר לי מהן הפרוצדורות הרפואיות שנוקטים בהם במידה וההריון יהיה ברחם ?(אני מבינה שאם מחוץ לרחם זה או ספיגה או פעילות כירורגית?). כמה זמן התאוששות אחר כך לפני המשך טיפולים. האם יש סיכון בדחיית מועד US?

יש סיכון בדחיית האולטראסאונד כאשר יש חשש להריון מחוץ לרחם, למרות שהסיכון לא גדול בשבוע הצעיר יחסית בו את נמצאת. אם מזהים תוכן הריוני לא תקין בכמות משמעותית בחלל הרחם ניתן לעתים להמתין עד שיפלט מעצמו, אך בדרך כלל מבצעים ריקון ניתוחי (גרידה) בהרדמה כללית. בבית חולים שיבא בתל-השומר, אני מרכז כעת מחקר שבודק את האפשרות לתת תרופות שגורמות להפלה "טבעית שלמה" של התוכן ההריוני במקרים של הריונות לא תקינים (הפלות "טבעיות") וכך לחסוך מהאישה את הצורך בגרידה. התוצאות הראשוניות מראות כי טיפול זה רחוק מלהיות "מושלם", אך חוסך למרבית את הנשים את הצורך בפעולה כירורגית. בכל מקרה, אני מקווה שההריון שלך יסתיים בצורה הטובה ביותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית