הפרייה חוץ גופית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/09/2001 | 15:18 | מאת: קרן

פרופ' זיידמן שלום רב, ברצוני לדעת האם כ-5 ימים לאחר החזרת 3 עוברים בני 8 תאים אמורים להיות תופעות לואי כלשהן או שלא מחייב, שאלה נוספת היא, אני מעשנת קופסת סיגריות ליום ומאחר ובשבוע 7 נפל לי עובר היה לי החשש שהוא לא התפתח כי עישנתי ,יש לציין שההריון הראשון הוא מהפריית מבחנה לכן ברגע שהוחזרו לי העוברים החלטתי לא לעשן למרות הקושי הגדול יצא לי לעשן סיגריה אחת ביום , באם עיניין זה יכול לגרום להפלה כלשהיא, יש לציין שהנני לאחר 2 הפלות האחת שנקלטה באופן טבעי והשניה לאחר הפריית מבחנה, ברצוני לדעת איך ממשיכים להעביר את הימים עם כל הלחץ הנתון של האם ייקלט? ואם ייקלט האם העובר יתפתח בתודה מראש

5 ימים אחרי החזרת עוברים ייתכנו תופעות לוואי שקשורות לשחלות שעברו גירוי ניכר, אך בהחלט ייתכן שתרגישי מצוין. עישון בהחלט קשור להפלות ועל כן מומלץ להימנע מעישון. עם זאת, נשים רבות מעשנות ולא מפילות, ולעומת זאת הפלות נפוצות גם בקרב נשים שאינן מעשנות. כך שלמרות שאני מאד ממליץ לא לעשן, הקשר בין עישון והפלות אינו בלתי נימנע. אפשר לנסות להתמודד עם "הלחץ" בעזרת תכשירים טבעיים כמו קלמה או קלמנרבין.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית