שאלה ללגבי תרומת ביצית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/05/2026 | 10:29 | מאת: יסמין

בוקר טוב תרומת ביצית היא רק ממזרח אירופה/גאורגיה? אני ממוצא מזרחי והבנתי שיש מסלול שנקרא קפריסין. רואים תמונות ילדות או לכל הפחות מתבצעת התאמת match על פי נתונים חיצוניים תוך פירוט מלא של התורמת מבחינת נתונים, השכלה וכיוצ׳? ההחזרה עצמה מתבצעת בישראל? (עדיפות לבית חולים אסותא)

באסותא מביאים בעיקר ביציות מאוקראינה. ביוון וקפריסין יש מרכזים שעובדים עם מגוון אתני גדול יותר, אבל ההחזרה בד"כ אצלם.

31/05/2026 | 21:34 | מאת: יסמין

איזה פתרון יש לבנות ממוצא ספרדי שלא רוצות לעשות את ההחזרה בחו״ל, האם אין בכלל בנקים או מרכזים שעושים מסלול לתרומת ביצית ממדינות קפריסין או ספרד כדי להתגבר על התאמה חיצונית לנתרמת? האם אתה מבצע החזרות בישראל לבנות שרוצות תרומה מבנות ממוצא אתני זה ולא רק מאוקראינה או גאורגיה?

31/05/2026 | 21:40 | מאת: יסמין

מה הפתרון שניתן למצוא לבנות ממוצא ספרדי, אין בכלל מרכזים או בנקים בישראל שעובדים עם מסלולים מקפריסין או ספרד, כאשר ההחזרה תתבצע בבית החולים אסותא ולא בחו״ל? אין בכלל אפשרות כזו? זה בעיה למישהי ממוצא מרוקאי תורמת אוקראינית כאשר רוצים לשמור על נראות המתאימה למוצאה של הנתרמת. אם כן, האם אתה עושה החזרות במקרים כאלו בארץ?או רק מתורמות אוקראיניות

יש קושי למצוא היום ביציות ועוברים ממגוון אתני מגוון בישראל, אבל את יכולה לפנות למרכזים שונים בארץ ולבדוק מה המצב העדכני.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית