הזרעה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/11/2001 | 13:13 | מאת: ענת

שלום רב, בעלי(36) ואני(31) מנסים להרות כשנה. עברנו את כל הבדיקות הראשוניות(פרופיל הורמונלי, בדיקת זרע, צילום רחם)ותוצאות תקינות. החודש עברנו טיפול ראשון של אקוקלומין, אסטרופם, זריקת כוריגון והזרעה. היות וקיבלתי מחזור עלי לעבור טיפול נוסף. שאלותיי: 1. יומיים לפני ההזרעה גודל הזקיק היה 16 מ"מ, האם לפני ההזרעה שהתרחשה כאמור יומיים אחרי היה על הרופא המטפל לעשות אולאראסאונד? 2. הרופא טען כי כדאי לקיים יחסי מין יומיים לפני, מה דעתך? 3. בדיקת הזרע והכנתו נעשו בשעה 2:45 ואילו ההזרעה נעשתה ב 5:25 האם ייתכן כי נגרם נזק כלשהו לזרע בדרך? לתשובתך אודה, ענת

1. סביר להניח שתוך יומיים הזקיק גדל לכ- 20 מ"מ, כלומר היה לפני ביוץ. 2. הגיוני לקיים יחסים יומיים לפני, במידה ובכל זאת תבייצי לפני הזמן המשוער, וגם להבטיח זרע "טרי" בעת ההזרעה. אחרי ההשבחה (ההכנה במעבדה), הזרע יכול "לשהות בחוץ" שעות רבות ללא נזק.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית