הזרעה???

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/11/2001 | 11:10 | מאת: שירלי

שלום רב, אנחנו לאחר טיפול באיקקלומין וכוריגון שנכשל לצערנו... החודש התחלנו שוב טיפול באיקקלומין + כוריגון ולאחר בדיקת זרע הוחלט לבצע השבחה + הזרעה .( הרופא טען שלפי בדיקת הזרע לא יתכן הריון טבעי). יש לנו מספר שאלות בנוגע להזרעות: 1. האם יש לקיים יחסים בסמוך להזרעה , או רק הזרעה? 2. מה אחוז ההצלחה של הזרעות? 3. האם יש סיכוי להריון מרובה עוברים עקב הזרעה? 4. האם יש לנוח לאחר הזרעה ? תודה מראש על תשובתך.

1, מומלץ גם לקיים יחסים, לפי הנחיות הרופא. 2. תלוי בנתוני הזרע, גיל האישה, טיב הביוץ ועוד (כאשר הזרע תקין 10 -20 % למחזור). 3. אין סיכון מוגבר לתאומים עקב הזרעה, אך כן בעקבות נטילת איקקלומין. 4. אין צורך במנוחה, אם כי יש כאלה שממליצים לנוח בכיסא 10 -20 דקות מיד לאחר ההזרעה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית