השפעת אוביטרל על tsh

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/05/2024 | 15:41 | מאת: אוסנת

שלום פרופסור , רציתי לשאול אם הזרקת אוביטרל מעלה את רמת הtsh? נכנסתי להריון מאוזנת לגמריי עם ערך 0.16 tsh. היום שבועיים אחרי הזרעה ו אוביטרל , בטא 230 אבל tsh עלה ל40. שוחחתי עם האנדוקרינולוג וכמובן העלה את המינון של האלטרוקסין. רופא נשים שהייתי היום ,טען שיש קשר ישיר לאוביטרל. אשמח לדעת .

האוביטרל דווקא נוטה לגרות את בלוטת התריס ולהפחית את רמות ה- TSH, אבל ברור שכדאי שתהי במעקב צמוד בתחילת ההיריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית