מה הסיכוי להריון?????

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/04/2024 | 21:45 | מאת: קרן

היי פרופ׳ לפני 3 שנים התחלתי בטיפולים בגיל 37. תחילה הזרעות ואחכ סבב של ivf. נוצרו 6 עוברים ביניהם גם בלסטו אך אף אחד מהם לא השתרש. תוך כדי בעלי עבר ניתוח לוריקוצל על מנת לשפר ספירה (המורפולגיה עדיין נשארה 0 אחוז). חודש אחרי החזרה כפולה שנכשלה, נכנסתי להריון טבעי אך הוא היה מחוץ לרחם ועקב כך עברתי ניתוח להסרת חצוצרה. מספר חודשים אחכ לקראת גיל 39 התחלנו סבב חדש אצל רופא אחר ונוצרו 3 עוברים. את העובר השלישי ניסו לגדל לבלסטו אך ללא הצלחה. הוחזרו לי 2 עוברים טריים יום 3 באיכות טובה לפי הרופא אך ההחזרה נכשלה. חודש אחרי נקלטתי שוב להריון טבעי בדרך נס ועם חצוצרה אחת וברוך השם ילדתי לפני 3 חודשים. מתקרבת לגיל 40 ומעוניינת בעוד ילד. רציתי לברר מה הסיכוי להביא עוד ילד והאם נשארו לי ביציות תקינות?? קראתי שמגיל 40 הפוריות יורדת דרסטית. אין לי בעיה לחזור שוב לטיפולים בעוד זמן מה אבל עד כה הוחזרו 8 עוברים ושום עובר לא השתרש 1. האם כל העוברים שלא השתרשו היו לא תקינים גנטית?? 2. האם זה שנקלטתי טבעי פעמיים להריון חודש לאחר החזרה שנכשלה אומר שיש קשר בין ההורמונים שהיו אצלי בגוף חודש קודם? כלומר שהגוף היה עוד הורמונלי מההחזרות שנכשלו? 3. האם נשארו עוד ביציות תקינות? (מתקרבת לגיל 40) 4. מה הסיכוי להרות בשנית ולהביא עוד ילד? בטיפולים וגם בטבעי?

1. יתכן 2. לא בהכרח 3. יתכן 4. אין לי מספיק נתונים להעריך זאת. למשל כדאי לעשות בדיקת AMH. ולשקול לעשות בדיקת PGTA כשיהיו עוברים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית