הכתמה לאחר הפסקת פרוגסטרון בשבוע 13

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/04/2024 | 21:02 | מאת: אפרת

שלום, אני בשבוע 13+2 מהריון ivf. קיבלתי תמיכה של 3 דופסטון ו3 אנדומטרין ביום. לפני שבועיים וחצי ירדתי ל2 דופסטון ו2 אנדומטרין. בשבוע שעבר ירדתי ל1 דופסטון ו1 אנדומטרין. לאחר יומיים היו הכתמות חומות שעברו. ביום ראשון האחרון הפסקתי את התמיכה לחלוטין (בשבוע 13). תמיכה אחרונה לקחתי ביום שבת. ועכשיו אני שוב רואה הכתמה בצבע חום וקצת כואבת הבטן. האם עליי לחזור לקחת תמיכה? מה יכול להיות מקור ההכתמה? האם זה מסוכן לעובר? תודה

התלונות שלך שכיחות בשלב זה של ההיריון, אך אם זה נמשך כדאי לגשת להיבדק. נדיר שתמיכה עם פרוגסטרון מועילה בשלב זה של ההיריון, כי השליה כבר מייצרת כמויות גדולות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית