לחץ דם גבוה וטיפול פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/03/2024 | 20:33 | מאת: לולי

היי, סובלת מלחץ דם גבוה, בעבר הייתי מטופלת עם כדורים, אחרי לידה התאזן. כעת נוטלת אסטרופם ורואה שלחץ הדם גבוה שוב. האם יש קשר בין אסטרופם ללחץ דם גבוה? 2- האם לחץ דם גבוה יכול להפריע לקליטת עובר? (מעבר להשפעה המוכרת של יתר לחץ דם) 3- האם אפשר לקחת במקביל לאסטרופם ואולי גם הזרקות כדורים להורדת לחץ דם? תודהה

24/03/2024 | 20:37 | מאת: לולי

אחדד, הלחץ דם גבוה שהיה לי בעבר היה לפני ההריון הספונטני, דווקא בהריון היה תקין ונשאר כך גם כשנה אחרי הלידה. כעת בגיל 42 התחלתי טיפולים לילד נוסף ותוך כדי המעקב רואה שחוזר לעלות, לכן אולי מקשרת לאסטרופם.

24/03/2024 | 20:52 | מאת: לולי

ועוד שאלה, איזה תרופה הכי בטוחה להורדת לחץ דם בהריון.. ושאפשר ליטול גם בזמן הטיפולים. תודה

חשוב להגיע לאיזון לחץ דם לפני היריון. אפשר לתת תרופות לאיזון לחץ דם במקביל.

24/03/2024 | 22:12 | מאת: לולי

תודה. אסטרופם מעלה לחץ דם? האם אלדומין עדיין התרופה המומלצת?

אסטרופם מעלה לחץ דם לעתים. לפעמים גם מוריד. אלדומין עדיין תרופה מומלצת בהיריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית