דימומים בתחילת הריון מה נסגרררר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/03/2024 | 21:17 | מאת: תקווה

שלום ד"ר בחודש שעשיתי הפסקה מהטיפולים אחרי שנתיים שלמות שלא יודעו למה לא נקלט !! נשלחתי לבדיקת פיפל ביום ה8 למחזור מיד בסיום הווסת . הפלא ופלא ישתבח שמו לעד חזרה בטא חיובית רגע לפני התחלת סבב. הכפלות תקינות ברוך השם שבוע 6+1 נצפה דופק מה הקטע אבל , שכל הזמן יש דימומים והכתמות ואני כבר נבדקת 1 לשבוע ולא מוצאים שום מקור לדימום. הרופא נתן לי 3 דופסטון ביום הפרוגסטרון על 60+- עולה קצת ויורד קצת. בגלל שזה נקרא מחזור טבעי לא מוסיפים לי תמיכה ואומרים לי הפלה מאיימת , הרופא בכלל לא מייחס להכתמות חשיבות ואומרים לי רק אם יש דימום מחזור לבוא , אז מה הקטע לא הבנתי???? אשמח לכמה שאלות 1. האם זה מקובל לנהוג ככה למישהי שעברה שנתיים של טיפולים ? 2. האם אפנה לרופא אחר יש סיכוי שיגביר לי תמיכה ? 3. יש טעם במחזור טבעי להגביר תמיכה ? 4. האם מבחינת עבודה כדאי לקחת מחלה ? שמתי לב שההכתמות מחמירות במאמץ. 5. מה הסיבה לדימומים בשליש הראשון?

1. אם רמות הפרוגסטרון טובות באמת לא חייבים להוסיף תמיכה. 2. יתכן. 3. אם רמות הפרוגסטרון נמוכות. 4. תלוי בעבודה. 5.יש הרבה סיבות. לעתים היפרדות קטנה של השליה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית