האם הורמונים פוגעים באיכות ביציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/03/2024 | 14:22 | מאת: אנונימית

פרופ' שלום, האם הורמונים בטיפולי ivf משפיעים לרעה על איכות הביציות? יצא לי לקרוא פוסטים של נשים שרושמות בנושא שעשו פרוטוקול מופחת הורמונים או טבעי כי ההורמונים פוגעים באיכות ביצית. רוצה להבין אם יש בזה אמת או מחקרים שנעשו על זה? תודה

מחקרים רבים מורים שהורמונים מעלים מאד את הסיכוי לקבל מספר טוב של ביציות איכותיות. עם זאת, ישנן נשים, במיוחד בגיל מתקדם או עם תגובה שחלתית נמוכה, אצלן ההשפעה של ההורמונים הרבה פחות יעילה.

20/03/2024 | 17:40 | מאת: טלי

פחות יעילה משמע פוגעת באיכות? ואז עדיף את הביצית האחת הטבעית? או פחות יעילה בלייצר כמות ביציות?

בעיקר פחות יעילה בלייצר כמות ביציות, אבל יש גם מחקרים שטוענים שהביצית שמתקבלת בביוץ טבעי יותר איכותית מבחינת התקינות הגנטית של העובר שמושג.

21/03/2024 | 14:22 | מאת: אנונימית

תודה רבה. עוד שאלות ברשותך. 1. על אלו קבוצות גיל המחקרים שטוענים שביצית יותר תקינה נעשו? האם גם על נשים מעל גיל 40? והאם הטענה הוכחה מחקרית? 2. אם יש מחקרים הטוענים כך, למה בעצם רופאים לא ממליצים על טיפול טבעי כחלק מהנסיונות (אלא רק אם אישה לא מגיבה להורמונים או לא רוצה בהם) ואומרים שעדיף לנסות לגייס יותר זקיקים להגדיל סיכוי? 3. האם לחלופין, יש מחקרים שמורים שלקיחת הורמונים פוגעת בתקינות הביצית? תודה

1. כן. אבל לא כל המחקרים חד משמעיים. 2. ברור שאם לאישה יש עשרה עוברים טובים מצבה עדיף. 3. ההפך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית