ציסטה בשחלה...........

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/03/2024 | 16:55 | מאת: רינת

היי, היום הייתי אצל רופא במטרה להתחיל סבב ivf. היום זה היום הראשון של המחזןר. אמר שיש ציסטה בשחלה 22×31 ממ ולדעתו לא כדאי להתחיל מיד אלא לגרום לא להיעלם עי גלוחות יסמין כשבועיים. איך זה עובד? לוקחים שבועיים גלולות ואז מגיע שוב מחזור? אני בת 42 וחבל לי לבזבז זמן (גם טיפול כשהציסטה מפריעה ו/או לדלג על חודש). מה עמדתך במקרה כזה? תודה

זו אפשרות סבירה.

19/03/2024 | 18:48 | מאת: רינת

כלומר לטפל קודם בציסטה עי גלולות?

כן.

20/03/2024 | 12:11 | מאת: רינת

פרופ שלום, תודה! שאלה נוספת,מדובר בציסטה לא מפרישה. האם עדיין צריך / כדאי לטפל בה לפני שאיבת בייציות? באם אני מחזירה החודש עוברים, האם התשובה שונה? כלומר אפשר להחזיר ללא טיפול/גלולות. תודהה

אפשר בד"כ לעשות החזרה של עוברים גם בנוכחות של ציסטה לא פעילה הורמונלית.

20/03/2024 | 17:42 | מאת: רינת

פרופ תודה רבה. סורי שאני מתעקשת ושואלת, מדובר בעוברים בודדים יקרים מאוד. אנני רוצה לבצע החזרה אם לא יודעת בוודאות שזה תקין. כשאתה כותב אפשר בדכ משמע יכולה להיות רגועה? אמרה לי הטכנאית ציסטה פשוטה עם נוזל צלול. שוב תודה!!!

תלוי גם בבדיקות הדם.

21/03/2024 | 21:07 | מאת: רינת

ערך ה estradiol <91.8 פרוגסטרון 0.7 ביום השני לווסת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית