פרוטוקול טבעי בגיל מאוחר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/03/2024 | 15:58 | מאת: אנונימית

פרופ' שלום, בת 44 רזרבה נמוכה. בשנים אחרונות עשיתי טיפולי ivf עם הורמונים בדרכ 450 ואף יש רופא שנתן 600 ביומיים ראשונים ואחכ 450.נקלטתי פעמיים, 2 הפלות. ראיתי שכתבת בתגובה לשאלה פה בפורום שאתה ממליץ על פרוטוקול טבעי ושיש לו יתרונות. אשמח לדעת: 1. מה היתרון של פרוטוקול טבעי בגיל הזה? 2. כשאומרים טבעי מה בדיוק הכונה, האם הכונה ללא הורמונים כלל עד הסוף? או בדרכ אובטרל לתזמון שאיבה? 3. האם עדיף על פני פרוטקול עם שילוב של הורמונים במינון נמוך? 4. אנני יודעת מה עובי רירית שלי ללא הורמונים כי תמיד הרירית נמדדת כחלק מטיפול ivf עם הורמונים. במידה ומתחילה פרוטוקול כזה והיא לא מספיק עבה האם ניתן לתת משהו לעבות תוך כדי פרוטוקול? 5. אם קבלתי ווסת, האם יכולה בדיעבד לדבר עם רופא להתחיל פרוטוקול כזה בלי לחכות חודש? אם זה ללא הורמונים אז לא אמורה להיות בעיה להתחיל אותו כי לא צריך להזריק משהו מיום שני לווסת תודה רבה.

1. אם אין תגובה שחלתית סבירה לזריקות, אז אין תועלת רבה בשימוש בהם. יש גם טענה שהביצית שמגוייסת טבעית עשויה להיות תקינה יותר כרומוזומאלית. 2. תמיד צריכים אוביטרל לתזמון השאיבה. לפעמים מוסיפים קצת זריקות למנוע ביוץ מוקדם. 3. אם לא משיגים יותר מעובר או שניים בעזרת הזריקות לגירוי שחלתי. 4. אפשר. וגם ניתן להקפיא את העובר אם הררית לא טובה. 5. בד"כ המעקב מתחיל רק ביום 7-9.

13/03/2024 | 18:55 | מאת: אנונימית

תודה רבה.לגבי פרוטקול טבעי לעומת פרוטוקול עם מינון הורמונים נמוך. 1. רשמת בטבעי שיש טענה שביצית טבעית אולי תקינה יותר כרומוזנלית. האם טענה זו קיימת גם בפרוטקול עם מינון הרומונים נמוך? 2. לא עשיתי בעבר פרוטקול עם מינון הורמונים נמוך. לאחרונה כשעשיתי עם פרוטוקול ארוך עם מינון גבוה יצא 2-3 ביציות. האם זה אומר בהכרח שבמינון נמוך לא יצא יותר? כי רואה שלפעמים נשים אומרות שמינון גבוה לא עובד להם אבל נמוך כן. תודה

1. לא 2. בד"כ במינון גבוה יוצאים יותר ביציות.

14/03/2024 | 08:11 | מאת: אנונימית

תודה רבה. הבנתי מחברה שיש פרוטוקול שהוא חצי טבעי שבו 3-4 ימים לקראת הסוף מקבלים הורמונים (כמו פרגובריס/גונאל) בצמוד לצטרוטייד. 1. מה מטרת ההורמונים האלו בסוף? 2. והאם גם לפרוטוקול כזה שייכת הטענה שאולי ביצית טבעית יותר טובה כרומוזונלית או אך ורק לפרוטוקול טבעי? תודה

1. למנוע ביוץ מוקדם 2. גם כאן

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית