בהמשך לשאלה על שארית הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/03/2024 | 21:14 | מאת: בילי

היי פרופ זיידמן, בהמשך לשאלתי הקודמת- 1. כמה זמן אחרי הסטרוסקופיה ניתוחית להסרת שארית הפלה ניתן לחזור לטיפול פריון. 2. האם אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית ולפני הטיפול הבא יש צורך לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לוודא שהכל בסדר, אין הדבקויות וכו. 3. האם רמות אסטרוגן בזמן ההיסטרוסקופיה ולאחריה משפיעות על הסיכון להדבקויות. אני שואלת כי האסטרוגן שלי נמוך באופן כללי בגלל גילי. 3. האם מיקום השארית של ההריון משפיע על הסיכון להדבקות כתוצאה מהיסטרוסקופיה (אצלי מדובר בשארית אחת קטנה יחסית באיזור הפונדוס). מודה מאוד על תשובתך.

1. בד"כ לאחר הווסת הראשונה. 2. לעתים עדיף להוסיף אסטרוגן למנוע היווצרות הידבקויות. 3. לא.

10/03/2024 | 00:31 | מאת: בילי

תודה רבה על המענה! האם אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית ולפני טיפול הפריון במחזור העוקב תדרש היסטרוסקופיה אבחנתית לוודא שהכל בסדר, אין הדבקויות וכו?

10/03/2024 | 01:50 | מאת: בילי

וגם- 1.האם תוכל להסביר לי בבקשה מה למעשה הסיבה שאסטרוגן עשוי להפחית הדבקויות? 2.האם יכול להיות שאסטרוגן נמוך הוא אחת הסיבות ששארית של הפלה מתקשה להשתחרר ולצאת? תודה רבה

אפשר לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית על מנת לוודא שאין הידבקויות. לא תמיד חובה. 1. האסטרוגן מעבה את הרירית וכך מונע מהיווצרות הידבקויות באזור בו הרירית נהייתה דקיקה. 2. לא.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית