דופסטון ואנדמטרין לתמיכה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/03/2024 | 18:02 | מאת: שירי

הי, לפני החזרת מוקפאים. לראשונה נוטלת אוורל וקלקסן. כעת הרופא הוסיף גם דופסטון ופדינזון. בהמשך יהיה גם אנדומטרין. אני מאד סובלת מכל ההורמונים. ברקע לח״ד. אנדומטרין זו התמיכה היחידה שאני איכשהו מסתדרת איתה (גם הקלקסן עכשיו). שאלתי, מה ההבדל בתמיכה בין הדופסטון לבין האנדומטרין? אחד יותר יעיל מהשני? האם דופסטון מסוכן יותר בתופעות הלוואי מאנדומטרין? אם אני לוקחת קלקסן צריך גם דופסטון? קבלתי גם פרדינזון. מה תפקידו בתמיכת מוקפאים? אני מאד רגישה להורמונים, וזה מרגיש לי יותר מידי. מה דעתך? תודה רבה

אנדומטרין ודופסטון הם תמיכת פרוגסטרון, ושניהם יעילים במדיה דומה. אני לא יודע מה מטרת הקלקסן והפרדניזון אצלך. כדאי לברר עם הרופא המטפל.

09/03/2024 | 13:31 | מאת: שירי

תודה רבה על המענה מאחר ששניהם נגזרות של פרוגסטרון, האם אפשר לוותר על אחד מהם מבלי שהיעילות תיפגע? (אחרי ההחזרה יתווסף גם אנדומטרין). מאחר ששתי התרופות עובדות מעט אחרת, יש עדיפות לאחת מהן לפני החזרת המוקפאים ו-או לתמיכה? עדיף שתיהן? מדובר על סבב עם אוורל . באופן אישי קשה לי לשאת הרבה הורמונים. יחד עם זאת לא הייתי רוצה לפגוע בסיכויים. תודה רבה

בעיקרון כל אחד לחוד מספק תמיכה מספיק טובה, אבל לא ממליץ להפסיק תמיכה בלי לקבל אישור מהרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית