אופציות להסרת שארית עקב הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/03/2024 | 00:25 | מאת: מיקה

פרופ יקר, בהמשך לשאלתי הקודמת, רציתי לשאול בעצתך לגבי האופציות לניקוי שארית שנותרה עקב הפלה (שבוע 8) שהתרחשה לפני שבועיים. תוכן ההריון יצא לבד. נותרה שארית כ20 ממ בחלק העליון של הרחם עם נוכחות כלי דם. מבינה שכרגע אני יכולה לנסות ציטוטק או לפנות להיסטרוסקופיה. 1. כמה הציטוטק מוצלח במצבים של שארית? אם הוא לא עובד בפעם הראשונה, כדאי לתת לו יותר מהזדמנות אחת? 2. קראתי שאמרת שתמיד עדיף להימנע מהתערבות ניתוחית ברחם שעלולה להוביל להידבקויות. האם התכוונת גם להיסטרוסקופיה בהקשר הזה? אני מתלבטת איך כדאי לי לפעול לתוצאות מיטביות מבחינת בריאות הרחם, וכדי שאוכל להתקדם בטיפולים יחסית בקרוב. תודה מקרב לב על התשובה.

1. אפשר לנסות ציטוטק מספר פעמים. 2. מאחר שבהיסטרוסקופיה הפעולה נעשית באופן מבוקר מאדוהסיכון נמוך משמעותית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית