הקפאת והפשרת ביציות.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/03/2024 | 08:13 | מאת: מאיה

פרופ שלום, לפני כמה שנים, בגיל 38 הקפאתי ביציות. לאחר שנתיים נקלטתי להריון ספונטני. כעת רוצים ילד נוסף ופנינו למוקפאות. הפשרנו 5. 4 שרדו את ההפשרה 3 שרדו את ההפריה ולבסוף רק עובר 1 היה איכותי לכדי החזרה. האם זה מעיד על איכות הביציות?? האם זה אומר שזאת הסטט' של כל אותו מחזור שאיבה ? או שהנל משתנה? כלומר במחזור שאיבה יכול להיות הבדל משמעותי בתוצאות ההפריה? תודה

אלה מספרים די אופייניים להקפאת ביציות. בד"כ מ- 5 ביציות מתקבלים 3 עוברים באיכויות שונות. סביר שבמחזור עם ביציות טריות יהיה יחס קצת יותר טוב, אבל איכות שתשקף את גילך כעת.

04/03/2024 | 09:55 | מאת: מאיה

תודה. השאלה האם בכל מחזור שאיבה זה היחס בין איכות הביציות? שכעת הראה 1 טובה ועוד 2 שלא. כעת אני בת43 האם עדיין כדאי לנסות הפריה טרייה?

אני מניח שהיחס בד"כ יותר 2 מ- 3. בגיל 43 הסיכוי מהפריה תקינה נמוך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית