הפלה ונסיון להבין מה הסיבה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/03/2024 | 14:07 | מאת: מרים

פרופ זיידמן היקר, אחרי תרומת ביצית עם עובר שנבדק pgs, הפלה בשבוע 6 כי לא היה עובר בשק. תכולת ההריון נבדקה במעבדה גנטית בנסיון לאתר חומר עוברי, ונמסר לי שהשק יצא בשלמותו, תפוח ומלא בדם (המטומה). רציתי להבין מה ניתן ללמוד מהעובדה שהשק היה מלא בדם. למה זה קורה? האם זה יכול ללמד משהו על הסיבה להפלה? בסופו של דבר מה שהייתי רוצה לנסות לברר לפני שאני פונה להחזרה הבאה, זה אם הבעיה היתה בי או בעובר.

03/03/2024 | 14:31 | מאת: מרים

מוסיפה גם שבמהלך ההריון לקחתי קלקסן 40 ואספירין. יש לי פקטור 5 הטרו במידה ולנתונים האלה יש משמעות בהקשר של הדימום.

מצב השק לא מלמד על הסיבה להפלה. בד"כ הפלות נובעות מהעובר ולא מהאם - עובדה שהרוב המוחלט של האימהות מצליחות להרות וללדת בהמשך בהצלחה. PGS בודק רק חלק מהגורמים הגנטיים שמונעים התפתחות תקינה של העובר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית