מחזור והריון אחרי התקן מירנה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/03/2024 | 16:14 | מאת: שודי

שלום, אני בת 33 עם שני ילדים בבית. הוצאתי התקן מירנה אחרי חמש שנים שבמהלכן לא קיבלתי מחזור. לאחר כחודש אחרי הוצאת ההתקן המחזור עדיין לא הגיע. הרופאה עשתה לי אולטרסאונד ואלו הממצאים: שחלה שמאל: נצפה מבנה צלול מאורך 14x5 מ״מ לא נצפו זקיקים קטנים בנוסף. שחלה ימין: נצפה גופיף צהוב 15x19 מ״מ + מבנה צלול 23x15 מ״מ + זקיקים קטנים עובי רירית הרחם 5.4 מ״מ הבנתי מהרופאה שאין סיכוי שנכנסתי להריון החודש בגלל עובי הרירית. האם עדיין בעובי רירית שכזה ניתן לקבל מחזור? ומתי?

בעובי רירית כזה אפשר להרות וניתן לקבל ווסת, אבל בהחלט יתכן שייקח קצת זמן.

01/03/2024 | 19:46 | מאת: שורי

תודה רבה על תשובתך. לפיכך, באיזה שלב היית ממליץ לבצע בדיקת הריון? מאחר ולא היה לי מחזור איני יודעת מה נחשב איחור.

שישה שבועות לאחר הוצאת ההתקן. עדיף לעשות בדיקת פרוגסטרון לראות אם חזרת לבייץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית