שבוע 22 צוואר רחם דינימי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/02/2024 | 13:04 | מאת: סמדר

שלום פרופ' אני בשבוע 22 להריון. עשיתי מי שפיר לפני כמעט חודש ומאז החלו כאבים כמו כאבי מחזור והייתי במעקב אבל צוואר הרחם היה כ 4 ס"מ. לפני יומיים צוואר הרחם היה 38 מ"מ ואתמול כבר 30 מ"מ! צוואר הרחם שלי מעוקל ואחורי ואחרי שהייתי במיון רופאה אחת מדדה אותו רבין 30-34 מ"מ, אמרה שסגור. יש לי עדיין כאבים כמו גזים כלואים ובעיקר חשש. השאלות שלי כאלה: 1. האם עם צוואר רחם דינימי שהתקצר וחלילה עלול להתקצר עוד יש סיכוי שבכל זאת אוכל למשוך את ההריון לשבוע בו העובר יהיה בר חיות? 2. לפי הניסיון שלך באיזה בית חולים מסכימים לעשות מוניטור צירים בשבוע כזה כי הייתי כבר בשניים ואמרו שלא עושים בשבוע כזה 3. הרופא נתן לי אוטורגסטן 200 האם זה הוכח כטיפול יעיל? 4. האם להיות במנוחה מלאה יכול לעזור? ועדיף מיון 5. האם כל הפעילות הרחמית ןהצוואר הדינימי קרו כתוצאה מהמי שפיר? ואם לא אז מה יכול לגרום לזה? תודה

1. יתכן שכן. 2. אפשר לעשות בכל מרפאה פרטית. 3. לא. אבל בטח לא מזיק. 4. אולי. אין לכך הרבה הוכחות מחקריות. 5. אולי זיהום, למשל דלקת בדרכי השתן או בצוואר הרחם.

21/02/2024 | 17:09 | מאת: סמדר

באיזה מרפאה פרטית אפשר לעשות מוניטור צירים כי הייתי כבר בשלושה בתי חולים שלא הסכימו וגם במוקד של קופת חולים לא...אמרו שרק משבוע 25 עושים

כל מרפאה פרטית שעושה מעקב אחר הריונות בסיכון.

22/02/2024 | 09:00 | מאת: שירי

לי בהריון הראשון עשו מוניטור צירים בתל השומר בשבוע 19. לא יודעת מה הנוהל שם היום. ולגבי הצוואר- תחזיקי מעמד, ברור שיש סיכוי, אני הייתי במצב הרבה יותר גרוע (הצוואר התקצר מ 30 מ"מ בשבוע 19 ל12 מ"מ בשבוע 20!!- אחרי שהיו לי התקשויות ברחם כמו צירים, ובסוף אחרי שמירה, קשירה של הצוואר ופרוגסטרון - נרות וזריקות, ילדתי בשבוע 39 תינוק בריא ומתוק!!!.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית