ציטוטק שבוע 12 פגיעות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/02/2024 | 19:06 | מאת: נירה

הבנתי שאם נלקח ציטוטק בשבוע 12 להריון זה יכול לגרום לפגיעה מוחית (עצבי מוח) בעובר וכן פגיעה אפשרית בהיפרדות שליה ולכן מומלץ להמשיך את ההפלה על אף שהתחרטתי. הציטוטק לא גרם להפלה ונלקח כדי להרחיב צוואר רחם העובר נשאר עם דופק בשק. האם בדיקות us וסקירה שלישית+mri מוח וסקירה מוכוונת מוח יכולות לשלול בסבירות גבוהה פגיעה מוחית ו us מעקב אחרי שליה על מנת להציל הריון?

בדיקות דימות בהחלט יכולות לסייע בהערכת תקינות ההיריון, אך לא יכולות לשלול לחלוטין נזק לעובר.

19/02/2024 | 19:28 | מאת: .

בשעות שלאחר נטילת 2 ציטוטק היה דימום כבד וקריש דם. הדימום פסק לאחר מס שעות. זה מגביר חשש של פגיעה בעובר? לא רק בשל מעבר החומר הטרטוגני של מיזפורוטול אל עצבי המוח שלו אלא גם בגלל כיווץ הרחם ופחות מעבר חמצן?

יתכן מאד.

20/02/2024 | 13:44 | מאת: מיכל

אבל בשבוע 12 עוד אין מוח ומערכת עצבים. אז המוח באמת יכול להיות מושפע מכיווץ הרחם? האם אמצעי הדימות השונים והמתקדמים לא יוכלו לאתר נזקים פוטנציאליים עקב כיווץ זה?

קשה לשלול השפעה על התפתחות המוח על בסיס שינויים אנטומיים.

21/02/2024 | 19:19 | מאת: .

שינויים אנטומיים משמע כיווץ הרחם? אין ספק שהרחם חוותה כיווץ (היה דימום משמעותי מס שעות( אבל עוד אין מוח..על כן איך הכיווץ משפיע?

גם השפעה רעילה של תרופות עלולה להוביל לשינויים אנטומים בעובר.

28/02/2024 | 16:14 | מאת: .

תודה רבה על התשובה מה הכוונה לשינויים אנטומיים בעובר? אפשר דוגמא? האם אפשרי לעלות על זה בסקירות מאוחרות ודימות mri?

02/03/2024 | 13:32 | מאת: .

מקפיצה***

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית