הפלה והשפעת פרוגסטרון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/02/2024 | 01:09 | מאת: מאיה

שלום פרופ זיידמן, בהריון לאחר טיפולים התגלה שק ריק. ההריון היה בתמיכה מסיבית של פרוגסטרון. אני מבינה שנוכחות פרוגסטרון מפריעה לרחם להתכווץ ולשחרר את שאריות ההריון רציתי לשאול- 1. כמה זמן אחרי שמפסיקים ליטול פרוגסטרון ההשפעה שלו פגה. 2. אם הגוף מוציא לבד את שאריות ההריון, תוך כמה זמן מהפסקת נטילת הפרוגסטרון זה אמור לקרות? תודה רבה

1. תלוי בתכשיר. בד"כ כמה ימים. 2. כמה ימים. עד שבועיים בד"כ בלי ציטוטק.

18/02/2024 | 19:40 | מאת: מאיה

תודה רבה על התשובה! באיזה אחוז מהמקרים מהסוג הזה הרחם יתנקה באופן טבעי ללא ציטוטק? וגם- אם אני בוחרת לחכות קצת כדי לתת לזה הזדמנות לקרות באופן טבעי, מה הדדליין מבחינת זמן אפשרי להפלה בכדורים? אני קצת מבולבלת כי אמרו לי שזה תלוי לאיזה גיל גודל העובר תואם אבל מה קורה בשק ריק ללא עובר? (השק תאם בגודלו לשבוע 7).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית