אורך צוואר רחם בהריון שבוע 21

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/02/2024 | 19:02 | מאת: נועם

שלום, אני בשבוע 21 להריון ומרגישה לעתים כאבים שרופאה אחת תיארה כצירים מוקדמים. מצד שני, צוואר הרחם שלי הוא 40 מ"מ, נמדד לאחרונה שבוע שעבר. רציתי לדעת האם צירים מוקדמים עלולים לקצר צוואר רחם? כל כמה זמן בהריון משתנה אורך צוואר הרחם? תודה

צירים מוקדמים עלולים לקצר את צוואר הרחם. עד הלידה אורך צוואר הרחם כמעט ולא משתנה בד"כ.

16/02/2024 | 19:20 | מאת: נועם

כלומר, במצב כזה של צירים מוקדמים מתי צוואר הרחם עלול להתקצר? ואיך ניתן לדעת שזה בוודאות צירים כי לא מסכימים בשבוע כזה לעשות מוניטור?

ברגע שהצירים המוקדמים מתחזקים. אם צוואר הרחם מתקצר סימן שאלו צירים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית