הפלה לאחר תרומת ביצית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/02/2024 | 10:50 | מאת: הודיה

שלום וברכה פרופ׳ זיידמן היקר, לאחר תרומת ביצית, העוברים עברו בדיקת PGS. הוחזר עובר מושלם 5AA אך ההריון לא התפתח. כן היתה השרשה (בטא ראשונה 168), הבטא המשיכה לעלות, אך בשבוע 6 אובחן שק הריון ריק (שנראה תקין ומתאים לגילו), ללא שק חלמון או עובר. הסייקל של הטיפול היה בתמיכה הורמונלית+ קלקסן ומיקרופירין. מאחר וגילי לא צעיר ויש לי כמות עוברים מוגבלת, אני רוצה להיות בטוחה שאני בודקת כל מה שאפשר ושוללת בעיה אצלי לפני שאני ממשיכה להחזרה הבאה. 1. מה הכיוונים שלדעתך כדאי לבדוק כדי לוודא שהגוף שלי לא דוחה את העובר מסיבה כלשהי? 2. האם סיטואציה כזו יכולה להיות כי העובר נפגע במהלך הביופסיה? 3. במצב כמו אצלי בו העובר נקלט והתפתח שק הריון- מה הסיכוי לדעתך שהבעיה אצלי ומה הסיכוי שהבעיה היתה בעובר? מעריכה את תשובתך.

1. הגוף לא דוחה עוברים, רק לא מאפשר לעוברים לא תקינים להתפתח. 2. יתכן. לצרות שזה לא שכיח. 3. בד"כ בעובר.

13/02/2024 | 18:09 | מאת: הודיה

תודה רבה על התשובה המהירה. לגבי דחיית העובר, חשבתי בכיוון של תגובת יתר חיסונית למשל. זה יכול להסביר מקרה כזה?

ספק גדול אם יש תופעה כזו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית