מה לבדוק אחרי 2 הפלות רצופות?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/02/2024 | 14:00 | מאת: מאמינה בטוב..

שלום ד"ר, תודה על העזרה הרבה! בת 23, שחלות פוליסצטיות. 5 חודשים אחרי החתונה-הריון טבעי-הפלה יזומה בשבוע 10 (לפי גודל שק שבוע 6 בערך) בעקבות שלא היה עובר. (רק שק הריון ושק חלמון). שנה וחצי אחרי הריון שני-בעקבות סבב ראשון של איקקלומין ותזמון יחסים בלבד- נצפה שק הריון, חלמון ועובר-ללא דופק. שבוע לאחר מכן-הכל נספג-נשאר רק שק הריון קטן פי 2 ממה שהיה. בעקבות כך-הפלה יזומה שבוע 10 (כמובן שכבר לא היה כ"כ שק.) בדקנו לפני חצי שנה: סקר גנטי, קרשיות יתר-הכל יצא תקין. שאלותיי הם: 1. האם יש עוד משהו שצריך ונכון לבדוק שיכול לגרום להפלות הללו? 2. אני יודעת שזה קורה בהרבה מקרים באחוז גבוה בתחילת הריון, האם יש סיכוי גבוה בהריון הבא שכן יצליח בעז"ה? תודה רבה!!

1. כדאי לקבל יעוץ פרטני אצל מומחה בתחום שיעבור על כל הבדיקות שעשית. 2. כן יש סיכוי גבוה להצלחה, מעל 70 אחוז.

12/02/2024 | 17:52 | מאת: מאמינה בטוב..

תודה רבה!

בהצלחה

12/02/2024 | 17:54 | מאת: מאמינה בטוב...

יש ממה להילחץ אם רירית הרחם שנצפתה שבוע אחרי מתן ציטוטק לא הייתה סדירה? לא נצפו שאריות קרשי דם, רק רירית לא סדירה... ממה זה נובע?

לוקח זמן עד שהרירית שתמכה בשק ההיריון מתפרקת ויוצאת מהרחם. אחרי הווסת הבאה הרירית אמורה להיות שוב סדירה.

12/02/2024 | 19:10 | מאת: מאמינה בטוב...

תודה ד"ר, זה אומר שאין סיכוי להיכנס ללהריון עם רירית רחם לא סדירה? בעצם עד המחזור הבא?

סיכוי מאד קלוש.

12/02/2024 | 23:02 | מאת: מאמינה בטוב..

תודה רבה.

בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית