דימום בתחילת הריון עם תמיכה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/02/2024 | 00:01 | מאת: מטופלת

שלום, נמצאת בשבוע 6 לאחר ivf, נוטלת פרונטוגסט ואסטרופם. היום היה אירוע של דימום טרי במשך כמה דקות, כולל קריש דם קטן, והדימום נפסק לחלוטין. בבדיקה לא רואים סיבה לדימום, רק שהוא כנראה ממקור רחמי. הוגדר כהפלה מאיימת. 1. מה יכולה להיות הסיבה לדימום כזה אם התמיכה מספיקה והפרןגסטרון תקין? 2. מה עוד ניתן לעשות כשהתמיכה מירבית?

1. בד"כ זו היפרדות קטנה של השליה המתפתחת. 2. לנוח ולהימנע מיחסי מין.

12/02/2024 | 16:10 | מאת: מטופלת

תודה פרופסור. מה ההנחיות של לנוח? ממש ברמה של לשכב במיטה, לא ללכת לעבודה וכאלה? או פשוט להימנע ממאמצים? האם הרמה של ילד ששוקל 10 קילו עשויה להיות מסוכנת? תודה

להימנע ממאמצים לא הכרחיים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית