לא גועה במדיקת היסטרו

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/02/2024 | 02:35 | מאת: חלי

שלום רב אני לא יודעת מה לעשות. אני ממש לא רגועה. עשיתי היסטרו see & treat אצל רופא ידוע. להרגשתי הסטריליזציה היתה זוועה. שאלתי כמה פעמים אם הכל נקי ואמרו שכן. אני רואה שהנייר על הכסא לא בטוח נקי והעוזרת אומרת שכן ואז בשניה אומרת בעצם השתמשו ומחליפה. היא מביאה את הצינורית הארוכה מהחדר ליד. לא מתוך ניילון נקי או עטוף בבד. מנקה עם מגבון אני שוב שואלת זה סטרילי? אומרת לי אני מנקה עם מגבון מחטא. אני שואלת אם זה עבר עיקור אומרת שכן. אבל עכשיו אני לא חושבת שזה נכון כי זה היה ככה פתוח כאילו מהנבדקת הקודמת. וכך היה עוד מלא ציוד שלא יודעת עד כמה נקי ואני ממש מפחדת. מספיק חצי תא סרטני או חצי תא עם חיידק כדי שבעוד כמה שבועות או שנים אהיה עלולה למצוא את עצמי בסכנת חיים. מה עושים? אני כל פעם מזהירה ובודקת אבל עובדים עלי ממש. עכשיו עולה בי חרטה שלא דרשתי ערכה נקייה מניילון. כשאני על הכסא, בתור שהמתנתי לו מלא זמן ופשוט מביאים צינורית משומשת ומנקים במגבון אין לי כבר מה לעשות. אני מתה מפחד לגלות נזקים ואז לא אוכל להוכיח שזה מהם. מה אוכל לעשות עם זה? ואיך להבא אני מוודאת שהכל סטרילי? הרי אני רואה בעיניים שלא והיא ממשיכה לומר שזה נקי? אני מניחה שמחט לבדיקת דם לא יתנו לי מנבדקת קודמת עם ניקוי של מגבון, אז למה צינורית של היסטרו וציוד נלווה כן מותר?

הציוד של ההיסטרוסקופיה מחוטא תמיד בין נבדקות. יש לכך גם הנחיות של משרד הבריאות. את בהחלט צריכה להציג את החששות שלך לפני צוות המרפאה ושיוכיחו לך שהכל מחוטא ונקי כנדרש.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית