ערכי הורמונים בהריון בתמיכה הורמונלית
דיון מתוך פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
הי פרופ׳ זיידמן, אני בהריון בתמיכה הורמונלית (2 אסטרופם, קרינון, דופסטון, פרונטוגסט)- 1.האם יש משמעות לערכים בבדיקות הדם? 2. האם הערכים אמורים היות יציבים או שיכולה להיות דינמיות (למשל פרוגסטרון שירד מ 156 => 100 => 57 בלי שהשתנה שום דבר במינון שאני לוקחת). 3.מה הערכים המינימלים התקינים הצפויים בבדיקות בזמן התמיכה? 4. האם יש דרך לראות בבדיקת הדם אם ככל שהשליה מתפתחת היא מתחילה לתרום את חלקה בייצור פרוגסטרון? מעריכה מאוד את תשובתך.
1. ערכים של מה? 2. ערכי הפרוגסטרון יכולים לנוע בטווח רחב יחסית. 3. ערכים של מה? 4. רמות של פרוגסטרון יכולות לשקף במידה מסוימת את תפקוד השליה.
סליחה על חוסר הבהירות- הכוונה לערכי פרוגסטרון ואסטרוגן
ערכי האסטרדיול נעים בטווח רחב בתחילת היריון, מכ- 700 פיקומול לליטר ועד לאלפים. לערכי הפרוגסטרון חשיבות רבה הרבה יותר לתקינות ההיריון. הערכים בתחילת היריון נעים בין 35 ננומול לליטר ועד כ- 300.