קיסרי אלקטיבי וחששןת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/01/2024 | 16:28 | מאת: ליאור

היי פרופ מתקרבת לגיל 40. הריון ראשון לאחר חוץ רחמי והסרת חצוצרה. שבוע 36. העובר במנח ראש ואין סיבה רפואית לניתוח לפי הרופאים. התור לניתוח נקבע למשוער שלי ללידה שזה שבוע 39 פלוס 5. אני מאוד מקווה לקבל צירים עד אז אבל במידה ולא, האם לאור המצב ולאור שמדובר על הריון יקר עדיף קיסרי מזירוז? אני ממש בלחץ מהלידה 1. מה קורה אם מתפתחים צירים לפני הניתוח? עדיף לנסות ללדת טבעי? 2. במידה וחלילה העובר מתקשה לצאת ורוצים לתת פיטוצין או זירוזים אחרים, האם לעשות את זה או לבקש קיסרי? תודה

אין ספק שלידה היא טבעית יותר ועדיפה במקרים רבים, אבל בתנאים מסויימים מעדיפים לוותר על זירוז ולבחור בניתוח. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל או עם הרופאים בחדר הלידה בו את מתכננת ללדת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית