היי עשיתי ניסוי מענין מה דעתך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/01/2024 | 11:41 | מאת: נסוי

שלום וברכה עשיתי ניסוי ומענין אותי אם עשו אותו לפני ומה אתה חושב.. בשבוע 6.2 גילו שהעובר הפסיק להתפתח. באותו זמן הבטא החלה כבר לרדת כל יום באלף או אלפיים. הבנתי שהשיליה לא מתפקדת. מניחה שזה גם עשוי להיות הגורם למות העובר אבל לא ניתן לדעת. מה שקרה קרה ואין מה לעשות אבל החלטתי לעשות ניסוי. לקחתי פעמיים אספירין כל יום והפתעה, הבטא החלה לעלות ב3 אלף כל יום. העובר לא קם לתחיה אבל זה היה מענין. מניחה שלוליא האספירין הבטא היתה ממשיכה לרדת. אז קורה פה משהו מסקרן. האם יתכן שקריש דם קטן חסם אספקת דם לשיליה וזו הפסיקה להזין את העובר? האם פעם עשו מחקר דומה? יש לך רעיון להסביר איך השיליה קמה לתחיה בעקבות נטילת האספירין? אשמח למחשבותיך. תודה רבה

לא בטוח שיש קשר לאספירין, השליה יכולה להפריש הרבה הורמון היריון למרות שהעובר כבר לא מתפתח. בכל מקרה, גם אין הרבה עניין בדרכים להאריך את החיוניות של השליה לאחר שהעובר חדל להתפתח.

13/01/2024 | 20:19 | מאת: אני

אבל אם השיליה הפסיקה לעבוד וזה מתפעל אותה, ניתן להסיק שאולי בגלל שהחומר הזה היה חסר לה היא הפסיקה לעבוד. יש סכוי שפתאום הבטא היתה קופצת אחרי שירדה בלי האספרין? וברור שאין ענין סתם לעשות זאת.רק רציתי לבדוק אם יש מצב שאספירין במקרה שלי היה עוזר

הבעיה בד"כ זה התקינות הכרומוזומאלית של העובר וכאן אספירין לא עוזר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית