איזור היפואקוגני שבוע 7+6

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/01/2024 | 15:40 | מאת: אופק

שלום פרופסור, ניגשתי למוקד בעקבות כאבי בטן תחתונה וגב ב12 שעות האחרונות, הריון 2 עוברים מIvf .. ראינו דופק ונראה שהכל בסדר עד שרשמה נצפה אזור היפואקוגני היכול להתאים לאזור דימום במימדים 22 × 8 ממ מתחת לשק ולעובר השני 22 × 9 ממ מתחת לשק. לא נאמר לי מה זה אומר מלבד שיכול להסתיים בהפלה ופשוט לחכות, מה זה אומר בעצם? מה זה הממצא? האם זה באמת יכול להסתיים בהפלה? יש משהו שאוכל לעשות לשמירה? תודה רבה.

אזור של דימום שכיח בתחילת היריון. כמובן שכל היריון צעיר עלול להיגמר בהפלה, אבל זה לא סימן וודאי שכך יקרה.

10/01/2024 | 17:40 | מאת: אופק

תוגה על המענה, הכאבים בבטן תחתונה עוד ישנם, ממה נובע הדימום? אני צריכה להקפיד על מנוחה? מתי מומלץ להיבדק שוב? תודה רבה

הדימום בד"F נובע מהתפתחות השליה. מנוחה לא תשנה הרבה, אבל לא כדאי להתאמץ מאד. הרופא המטפל יקבע לך מתי להגיע למעקב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית