קיסרי אלקטיבי סיכונים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/01/2024 | 16:22 | מאת: אני

היי פרופ' שבוע 34, בהריוןן בסיכון בגלל שרירן והרופא שלי אמר שתמיד תומכים בלידה וגילנלית כל עוד האישה לא בת 45 אבל הוא זורם איתי כי מבין שלקח לי זמן להשיג את ההריון ולכן קבעתי תור להתייעצות לפני ניתוח רציתי לציין שהתייעצתי עם עוד מספר רופאים וכולם תומכים בלידה טבעית במידה ומחליטה ללדדת קיסרי, מה ההשלכות של הניתוח על כניסה להריון בעתיד? אני ממש בלחץ כי מתקרבת לגיל 40 ובמידה שארצה להרות שוב, ממילא אצטרך לחכות שנה וגם עברתי ניתוח להסרת חצורה עקב הריון מחוץ לרחם מה שיותר מגדיל את החזרה לטיפולים אני שוב רוצה להדגיש שבסופו של דבר זו החלטה שלי וכרגע אני נוטה לקיסרי כי יש לי חרדות מהלידה ואני טפו טפו רוצה ללדת תינוק בריא וקראתי שבלידה רגילה יכולה להיווצר מצוקה עוברית מה שעוד יותר מגביר את החרדות אז רוצה לברר שוב מה הסיכוי חלילה לפגיעה ברחם בעקבות קיסרי כי זה ממש מלחיץ אותי תודה רבה

01/01/2024 | 17:21 | מאת: אני

מוסיפה שמדובר על הריון טבעי לאחר טיפולים כושלים ובנוסף העובר במצג ראש שאלה נוספת היא, לאור גילי, האם ניתן לחכות פחות משנה על מנת להרות בשנית? האם לאור העובדה שטיפולי פוריות לא עזרו לי, עדיף לנסות טבעי או שמפאת גילי לחזור לטיפולים אפילו להקפאת עוברים? ואם כן אז תוך כמהה זמן מהקיסרי כדאי לחזור לטיפולים תודה

הסיכוי לפגיעה ברחם בעקבות קיסרי נמוך, אך סביר שגם הלידה הבאה תהיה בקיסרי. אפשר להקפיא עוברים זמן קצר לאחר הניתוח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית