מעקב זקיקים - שרירן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/12/2023 | 18:17 | מאת: לירי

שלום פרופ׳ זיידמן היקר, תודה רבה על הפורום הנפלא. במעקב זקיקים נראה שרירן בדופן הקידמית, שרירן נוזלי בתוכו בגודל 16*17 מ"מ. רציתי לדעת מה המשמעות של זה לגבי הריון? האם יכול להוות בעיה בהשתרשות? האם כדאי לעשות בדיקה כמו US תלת מימד?

בד"כ לא מפריע להשתרשות. ניתן לעשות היסטרוסקופיה לוודא שהשרירן לא בולט לתוך החלל.

31/12/2023 | 23:34 | מאת: לירי

תודה. במידה ואעשה היסטרוסקופיה, כמה זמן אחרי היסטרוסקופיה אפשר לעשות החזרה? האם כדאי לעשות את ההחזרה באותו המחזור או שצריך לחכות לוסת הבאה? (בהנחה שההיסטרוסקופיה תהיה רק אבחנתית)

אם ההיסטרוסקופיה רק אבחנתית זה לא דוחה את ההחזרה. כמובן שכדאי לברר עם הרופא האם לפי האולטראסאונד באמת יש צורך בבדיקה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית