בדיקת הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/11/2001 | 15:06 | מאת: רחל

ב2/11/01 הוחזרו לי 2 עוברים וקיבלתי זריקת כוריגון לתמיכה. נאמר לי לבוא לבדיקת הריון בבית החולים ב14 לחודש. שאלתי היא האם יש הכרח שהבדיקה תעשה דוקא בבית החולים כאשר ניתן לעשות בדיקת דם בקופת חולים קרוב לבית. (אני מתגוררת במרחק רב מבית החולים) ומה זה ה"בטא" שכולם מדברים עליו? כמו כן האם בדיקת הריון ביתית אמינה מספיק ? תודה רבה!

בדיקת הריון ביתית אמינה, אך פחות מבדיקת דם. בנוסף, רק בדיקת דם נותנת ערך מספרי של רמת ההורמון בדם, שמהווה איניקציה חשובה באשר לגיל ותקינות ההריון. בבדיקת הריון בודקים את נוכחות ההורמון השלייתי, שקרוי גם "בטא HCG ".

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית