העמסת סוכר 100 גרם????

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/12/2023 | 16:52 | מאת: ליבי

היי פרופ׳ שלשום עברתי בדיקה לשקילת העובר דרך הקופח וערכים יצאו תקינים למעט עצם ירך פער של שבוע וחצי אתמול הלכתי לרופא פרטי להתייעצות והוא מצא שמי השפיר בערך של 25 והפער בעצם הירך שבועיים! אמר לי לגשת להעמסת סוכר 100 גרם למרות ש50 יצא תקין. לא מבינה למה עד עכשיו אף רופא לא אמר לי שום דבר???? כל הבדיקות טפו טפו עד עכשיו יצאו תקינות האם ללכת לחוות דעת נוספת לבדיקה חוזרת למי השפיר?? האם לבצע בכל מקרה העמסת סוכר?? כי קבעתי למחר בשבע בבוקר ואני חוששת לבצע סתם בדיקות למרות שאולי זה נחוץ. האולטרסאונד של הרופא היה עם דופלר צבע וראה יותר טוב. בנוסף בטן של העובר שמנמנה יותר מהממוצע

העמסת סוכר בצום של 100 גרם חשובה כאשר רוצים לשלול סוכרת. לדבר יש משמעות לגבי החלטות רפואיות בהמשך.

27/12/2023 | 19:30 | מאת: ליבי

האם שתיה של כמות סוכר אדירה חלילה יכולה לדפוק את הלבלב או להזיק להריון?

לא.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית