רזרבה שחלתית נמוכה .

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/12/2023 | 22:44 | מאת: שרון11

ביצעתי בדיקת FSH כחלק מפרופיל הורמונלי שגרתי, ללא קליניקה (וסתות סדירות כל 31 ימים, דימום 7 ימים, בת 29), ללא ניסיון להרות מעולם. בבדיקת FSH 8.3 ביום 4 עקב ערך FSH מוגבר,ביצעתי בדיקת AMH 1.12. ממליץ לבצע שימור פוריות לאור ערכים אלו?

כדאי לשקול זאת.

20/12/2023 | 00:40 | מאת: שרון

שלום רב פרופ׳ זיידמן, בהמשך לתשובתך- 1.מה חומרת הערכים? לאיזה גיל פריון באוכלוסיה הם מתאימים? מתי כדאי לבצע שימור פוריות? 2.האם ניתן לדחות, בהינתן ערכים כאלה, את הקפאת הביציות/עוברים בשנה? 3.האם יש דרך לדעת את קצב הירידה ברמות ההורמונים ופוטנציאל פריון בעוד שנים ספורות? תודה ולילה טוב

1. כדאי להשלים ספירת זקיקים בווסת 2. נראה שאפשר 3. לא

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית