אוטרגוסן פעמיים או שלוש ביום?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/12/2023 | 16:20 | מאת: חבצלת

שלום פרופסור בטיפולי IVF ללא בעיות פוריות על רקע PGD לאחר לידה קיסרי לפני 3 ש' בשנה וחצי אחרונות 4 החזרות כושלות (באמצע שאיבה 20 ביציות 20 הפריות 12 בלוציסטים רק 3 היו תקינים לאחר הPGD) אני לאחר החזרה ב26.11 עובר יום 5 בדרוג טוב לפי המעבדה נוטלת 2*2 אסטרופם דופסטון 3 פעמים ביום ואוטרגוסטן כשבוע לפני ההחזרה הונחתי להתחיל אוטרגוסטן 300 בוקר ו300 ערב לאחר ההחזרה הרופאה אמרה להתחיל לקחת 200 3פעמים ביום 1. יש הבדל/השפעה אם לוקחים פעמיים ביום או שלוש (הכמות בסופו של דבר אותו דבר)מעדיפה פעמיים ביום מאחר שחוזרת מאוחר מהעבודה והולכת לישון יחסית מוקדם 2. כמה זמן מרחק צריך להיות בין נטילה? 3.האם זה תמיכה מספיקה?(חוששת עובר אחרון שנשאר) 4. זה ממש צורב ומגרד יש דרך לעקל ע"ז(הקרינון ואנדומיטרי היו יותר גרועים ולזריקות אני מגיבה ממש גרוע) 5. מתי הכי מוקדם שאפשר לעשות בדיקת בטא? תודה רבה!

1. יש הבדל. תלוי בהמלצה של הרופא המטפל. 2.לפי ההנחיות שלך. 3. נראה סביר. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל אם יש לך חששות. 4. אפשר לנסות טיפול מקומי עם אגיסטן. 5. 10 ימים אחרי החזרת עובר בן חמישה ימים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית