חיסון שפעת לפני סבב טיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/12/2023 | 22:38 | מאת: אנונימית

פרופ' שלום, בעוד מספר ימים אמורה להתחיל סבב פרוטוקול ארוך בלקיחת דקא. מתלבטת האם לבצע חיסון לשפעת לפני סבב. (בכללי בריאה ולכן יש שנים שמתחסנת כשיש סיכון מסוים שמדובר, כמו תקופת קורונה או כמו שפעת חזירים בעבר,ויש שנים שלא מתחסנת) 1. האם חיסון לשפעת יכול להשפיע לרעה על סבב? לדוגמה על תפקוד שחלות וגיוס זקיקים? 2. האם חיסון לשפעת יכול להשפיע על זמני ווסת או פוריות וכדומה שנקשרו בעבר לחיסון קורונה? 3. לאחר החזרת עוברים קבלתי בפעמים אחרונות סטרואידים במינון 10 מ"ג בגלל שנמצאו נוגדנים לבלוטת תריס (בלוטה מאוזנת). האם מינון זה של סטרואידים מחליש מערכת חיסון או שזה מינון נמוך? בגלל זה שוקלת חיסון שפעת,למקרה ששוב אקבל. האם רצוי לעשות חיסון לפני סבב אם לאחר החזרה לוקחים סטרואידים? ובכללי האם רצוי לעשות חיסון לפני סבב למקרה שיושג הריון? אשמח לעצתך בנושא חיסון שפעת וטיפולי ivf. תודה רבה

1. לא .2. נראה שלא 3. מומלץ להתחסן לפני טיפול או היריון, אבל כדאי להתייעץ עם אימונולוג לגבי הסטרואידים.

03/12/2023 | 23:11 | מאת: אנונימית

תודה רבה. לא כ"כ הבנתי תגובה לגבי אמונולוג. אני לא נוטלת סטרואידים ביום יום ולא נוטלת כרגע,אלא צינתי שלקחתי בפעמים אחרונות כחלק מפרוטוקול החזרת עוברים ( רק כי הומלץ לי לנסות ע"י מומחה הפלות בגלל המצאות נוגדני בלוטת תריס בעוד בלוטה היתה תמיד והינה מאוזנת) ולכן אמרתי שאם מומלץ להתחסן אז אולי עדיף עכשיו לפני סבב. במידה ועושה חיסון עכשיו ומתחילה סבב פרוטוקול ארוך רק בעוד כמספר ימים, אז החזרה רק בעוד מפסר שבועות ואז יתכן ואקח שוב כחלק מפרוטוקול החזרה סטרואידים... תודה

נטילת סטרואידים עלולה להשפיע על התגובה של מערכת החיסון למתן החיסון.

04/12/2023 | 23:09 | מאת: אנונימית

הבנתי, תודה רבה. קראתי שלמערכת החיסון לוקח כ10-14 ימים להגיב במלואה לחיסון וליצור נוגדנים אז מניחה שאם התחלת נטילת סטרואידים היא רק לאחר זמן הזה, זה אמור להיות בסדר, אבל אנסה לברר. תודה

בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית