ציטוטק ודימום האם הגיע לעובר חומר רעיל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/11/2023 | 13:57 | מאת: עדי

אם נלקחו 2 ציטוטק בשבוע 13 והיה דימום מהותי מס שעות האם סביר להניח שחומר רעיל הגיע לעובר בשל הדימום?

כן

25/11/2023 | 22:45 | מאת: דיתה

וחומר רעיל של הציטוטק עבר לעובר דרך מחזור הדם? בסבירות גבוהה החומר הנ"ל גורם למומים אצל העובר? אפילו בשבוע 13 בו העובר מפותח?

26/11/2023 | 07:04 | מאת: דיתה

1. למה בעצם אם היה דימום זה אומר שחומר רעיל הגיע לעובר? 2. בעצם הדימום מצוואר הרחם האם בגלל שזה אותו מחזור דם? 3.האם בגלל כיווץ הרחם העובר עלול להיפגע בכיווץ עצמו? 4. האם בגלל החומר הרעיל עלולים להיווצר מומים? האם לא ניתן לעקוב במהלך סקירות מאוחרות במהלך הריון?

1. למה שיהיה דימום עם התרופה לא נספגה לגוף. 2 נכון. 3. אולי. 4. כן. סקירות לא יכולות לשלול פגיעה בהתפתחות המוח למשל.

26/11/2023 | 17:16 | מאת: דנית.

כלומר תסמונת מוביוס שקשור לחומר הרעיל בציטוטק לא יכול להישלל על ידי סקירה כי זה קשור להתפתחות המוח? האם באמת יש סיכוי בשבוע 13 לפגיעה? כבר עבר את השיא של הסיכון של שבוע 6. אך אכן העה כיווץ רחם ודימום

אני מציע שתתייעצי עם המרכז ליעוץ טרטולוגי.

27/11/2023 | 10:33 | מאת: ץ

התייעצתי והם אומרים סיכויים בודדים שאי אפשר לכמת (מאוד נמוכים בשבוע 13( בודדים. ורופא אחר שלא קשור למרכז הטרטולוגי בכלל אומר שזה קשור ליציבות רחמית שהתערערה ולכן נדרשת הפלה. מה אתה היית ממליץ כרופא בחדיכה שמדובר בהריון יקר וחד פעמי?

כדאי שתלכי ליעוץ במרפאת רפואת העובר באחד מבתי החולים הגדולים. בסוף אף מומחה לא ייקח על עצמו את ההחלטה גם הסיכון לעובר לא מאד גדול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית